Pentru pilaful cu legume, in aceasta reteta leguma predominanta sunt dovleceii.
Ingrediente:
- 3 dovlecei mijlocii,
- o ceasca orez,
- o ceapa,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- marar tocat,
- 2 cesti cu apa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga orezul si se prajeste usor. ##END STEP##
##STEP##
Se pregateste orezul. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei, se adauga orezul si se prajeste usor. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii, impreuna cu uleiul in care au fost prajiti, se adauga apa, doua cesti la o ceasca de orez. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. Se acopera, se lasa sa fiarba la cuptor, la foc mic o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Pilfaful de dovlecei este gata cand bobul de orez se striveste usor intre degete. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cu sos de rosii pregatit din rosii fierte cu sare, zahar, faina si o frunza de telina.