Reteta: Pilaf de dovlecei cu sos de rosii

Pentru pilaful cu legume, in aceasta reteta leguma predominanta sunt dovleceii.

Ingrediente:

- 3 dovlecei mijlocii,
- o ceasca orez,
- o ceapa,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- marar tocat,
- 2 cesti cu apa.

Mod de preparare:

##STEP##

Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga orezul si se prajeste usor. ##END STEP##

##STEP##

Se pregateste orezul. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ulei, se adauga orezul si se prajeste usor. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o cratita orezul si dovleceii, impreuna cu uleiul in care au fost prajiti, se adauga apa, doua cesti la o ceasca de orez. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. Se acopera, se lasa sa fiarba la cuptor, la foc mic o jumatate de ora. ##END STEP##

##STEP##

Pilfaful de dovlecei este gata cand bobul de orez se striveste usor intre degete. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cu sos de rosii pregatit din rosii fierte cu sare, zahar, faina si o frunza de telina.