O mancare de legume delicioasa pentru vegetarieni sau pentru o zi de post este prazul cu masline.
Ingrediente:
- o legatura buna de praz,
- 150 grame masline,
- 3 Iinguri de ulei,
- o lingurita de faina,
- o lingura de bulion,
- o lingurita de otet,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata prazul, se taie bucati si se oparesc cu apa cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune prazul scurs de apa si se tine pana incepe sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Separat, se prajeste usor faina cu o lingura de ulei, se stinge cu putina apa, se adauga bulionul si o lingurita de otet. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna sosul in cratita cu praz si se da la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape gata se adauga maslinele oparite cateva minute in apa clocotita. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. ##END STEP##
Mod de servire:
Mancarea de praz cu masline se serveste calduta.