Prazul este o leguma asemanatoare cu ceapa, dar mai dulce.
Afla cum se umple prazul cu orezul, urmand pas cu pas reteta de mai jos:
Ingrediente:
- o legatura buna de praz,
- o ceasca orez,
- 3 linguri de unt,
- sare, piper.
Pentru sos:
- 2 cepe,
- 1/2 lingura unt,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- o lingura bulion sau 4 -5 rosii,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie prazul bucati lungi de circa 6 cm si se trage cu grija miezul. Foile de deasupra raman in forma de tuburi care se umplu. ##END STEP##
##STEP##
Miezul scos se toaca marunt, se inabusa cu putin unt. Separat se prajeste orezul in unt, se stinge cu o ceasca de apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand orezul incepe sa se umfle, se amesteca cu prazul inabusit, se adauga sare, piper. ##END STEP##
##STEP##
Se umple prazul si se pune in cratita cu unt. Se face un sos din ceapa tocata marunt si rumenita, faina, bulion de rosii, zahar si putina apa. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna deasupra. Se da la cuptor. Se lasa sa fiarba pana scade sosul cat trebuie. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste fierbinte. Se poate pregati cu ulei in loc de unt, in acest caz servindu-se rece.