Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate fi numit pilaf cu ardei.
Ingrediente:
- 6 ardei grasi,
- o ceapa,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti apa,
- 3 linguri ulei,
- o lingura bulion sau 4 rosii,
- sare, piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa, cand aceasta s-a topit fara sa se rumeneasca. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp se taie ardeii grasi ca fideaua si inabusiti in ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza in cratita cu orezul, se adauga rosiile fara coaja si fara seminte, sau o lingura de bulion si doua cesti de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare si de piper si se da la cuptor pana scade apa, iar orezul este potrivit de fiert. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste mancarea racorita. La fel se face cu arpacas, muiat insa din ajun ca sa fiarba mai repede. Se adauga si putin marar tocat.