Spanacul poate fi preparat simplu sau se combina cu o serie de ingrediente atunci cand este preparat la cuptor.
Ingrediente:
- 1 kg spanac,
- 150 g ciuperci,
- 3 linguri de unt,
- 2 linguri de branza rasa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege si se spala spanacul in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se opareste in apa clocotita, cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge apasand ca sa iasa toata apa si se pune intr-o cratita cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Separat se inabusa in unt ciupercile curatite si taiate felii. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca spanacul cu ciupercile, se adauga branza rasa si o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se presara branza si putin unt, se da cateva minute sa se rumeneasca deasupra. ##END STEP##