Astazi iti prezentam o reteta cu origini grecesti: ardei fripti umpluti cu feta! Sa nu ai nicio ezitare: iti garantam ca aceasta combinatie e foarte gustoasa!
Ingrediente:
- 6 ardei verzi (lungi-ascutiti);
- 200 grame de branza feta maturata;
- 2 linguri de ulei extravirgin de masline;
- oregano uscat.
Mod de preparare:
- taie ardeii in zona coditei, ca un capac.
- curata ardeii de cotoare si scutura-i sa cada toate semintele.
- umple ardeii cu bucatele de branza pe care le vei impinge cu degetul pana spre varf.
- indeasa capacele decupate, pentru ca branza sa nu curga.
- incinge tigaia grill la foc pentru maximum 5 minute. Da focul la mediu.
- coace ardeii pe ambele parti pana se rumenesc si se inmoaie (cam 10 minute pentru fiecare. Daca ardeii sunt mari. nu s-au copt de tot si incep sa fumege in tigaie, muta tigaia in cuptorul incins la 220 grade, pentu inca 5-10 minute. Varianta - poti praji ardeii in ulei de masline pana se rumenesc frumos pe toate partile
- scoate ardeii intr-un vas adanc si acopera-i cu folie de aluminiu. Dupa 5 minute, curata-i de coaja.
- asaza-i pe un platou, stropeste-i cu ulei de masline si presara oregano uscat.
Se servesc calzi. Pofta buna!