In termeni culinari, cuvantul „primavera” nu inseamna doar „primavara”, ci se refera, mai exact, la legumele crocante din acest anotimp.
Posibilitatile si combinatiile de legume sunt nenumarate. Sosul primavera este adesea obtinut din ulei de masline si o baza de usturoi, dar de cele mai multe ori poate avea la baza un sos Alfredo sau unul pe baza de smantana grasa.
Iata cum puteti prepara o versiune a pastelor primavera folosind un sos Alfredo.
Ingrediente:
- 227g de paste fettuccine sau linguine
- 1 lingură de ulei de masline sau ulei vegetal
- 91g de broccoli
- 100g de conopida
- 2 morcovi medii, feliati subtire
- 134g de mazare verde congelata, clatita pentru a fi separata
- 40g de ceapa maruntita
- 1 borcan de sos Alfredo
- 1 lingura de parmezan razuit
Mod de preparare:
##STEP##
Fierbeti pastele al dente. ##END STEP##
##STEP##
Caliti legumele in ulei de masline sau ulei vegetal, intr-o tigaie mare, la foc mediu. Amestecati frecvent timp de 6-8 minute sau pana cand legumele sunt crocante. ##END STEP##
##STEP##
Amestecati sosul Alfredo in tigaie si puneti la foc mic. ##END STEP##
##STEP##
Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie. Amestecati-le si incalziti-le bine. Luati-le de pe foc. ##END STEP##
##STEP##
Presarati parmezanul si serviti-le. ##END STEP##
Ponturi culinare:
- Se pot adauga cantitati mici de pui sau creveti, fara a estompa, insa, legumele.
- Pastele primavera trebuie sa contina culori vii, atunci cand sunt puse pe farfurie.
Ustensile necesare:
- O tigaie mare
- O oala mare
- O strecuratoare.