Spaghetele cu sos de rosii este o reteta usor de preparat si foarte apreciata la noi in tara.
Spaghetele pot fi asezonate cu sos de rosii, dar si cu alte ingrediente, cum ar fi branza sau oua. Iata cum se prepara spaghetele cu oua si sos de rosii.
Ingrediente:
- 400 g spaghete,
- 3 oua,
- o Iingura de unt,
- o lingura branza,
- sare.
Pentru sos:
- 500 g rosii,
- o lingurita zahar,
- unt proaspat (cat o nuca),
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb ouale rascoapte. Din timp se pregateste un sos de rosii, foarte picant. ##END STEP##
##STEP##
Se spala cateva rosii frumoase, se rup bucati si se pun sa fiarba; se trec prin sita, se adauga sarea, zaharul, untul si frunza de telina. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa mai fiarba pana se Ingroasa cat trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Se unge bine cu unt o forma rezistenta la foc, se pune un rand de spaghete, unul de felii de oua si cateva linguri de sos. ##END STEP##
##STEP##
Se continua pana se umple forma. ##END STEP##
##STEP##
Se presara branza rasa si se da la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##