Calcanul inmuiat in lapte si prajit in unt este fraged si are un gust deosebit astfel preparat.
Ingrediente:
- 1,5 kg calcan,
- 3 linguri de lapte,
- 100 g unt topit,
- 2 linguri de faina,
- 50 g unt proaspat,
- 1/2 lamaie,
- frunze de patrunjel.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu putin lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se incinge unt intr-o tigaie. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg bucatile din lapte, se dau prin faina si se prajesc in unt. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe farfurie, iar deasupra se toarna unt proaspat topit si putina zeama de lamiie. ##END STEP##
Mod de servire:
Se presara patrunjel verde, tocat. Se serveste foarte fierbinte, cu cartofi fierti, asezati imprejur.