Cega fripta la cuptor

Cega este buna in orice combinatie.

Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau sturionul asiatic fript la cuptor.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cum se prepara.

Ingrediente:

- 1,5 kg cega,

- 2 linguri de unt sau ulei,

- sare,

- cateva felii de lamaie.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata o cega frumoasa. ##END STEP##

##STEP##

Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit se rad solzii de la coata spre cap pana ramane pielea neteda. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt. ##END STEP##

##STEP##

Se unge cu unt si pe deasupra  si se da la cuptor, la foc mijlociu. Este gata in circa 1 ora. ##END STEP##

##STEP##

Se unge cu unt din timp in timp. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe farfurie cu patrunjel tocat si prajit in unt si felii de lamaie. Se serveste cu sos de unt. ##END STEP##

Pentru aceasta reteta sanatoasa este nevoie de aproximativ 60 de minute.