Cega este buna in orice combinatie.
Pentru bucatarii incepatori, o reteta usor de preparat este cega sau sturionul asiatic fript la cuptor.
Iata de ce ingrediente aveti nevoie si cum se prepara.
Ingrediente:
- 1,5 kg cega,
- 2 linguri de unt sau ulei,
- sare,
- cateva felii de lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata o cega frumoasa. ##END STEP##
##STEP##
Ca sa se desprinda solzii usor, se opareste cega cu apa clocotita si cu un cutit se rad solzii de la coata spre cap pana ramane pielea neteda. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o tava cu o lingura de unt. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt si pe deasupra si se da la cuptor, la foc mijlociu. Este gata in circa 1 ora. ##END STEP##
##STEP##
Se unge cu unt din timp in timp. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe farfurie cu patrunjel tocat si prajit in unt si felii de lamaie. Se serveste cu sos de unt. ##END STEP##
Pentru aceasta reteta sanatoasa este nevoie de aproximativ 60 de minute.