O reteta de week-end gustoasa si sanatoasa, care se prepagateste cat ai zice “peste” este crapul la cuptor.
Daca ai un peste mare curatat de solzi, mai departe nu ai nevoie de indemanare deosebita ca sa asezonezi crapul cu cateva legume si mirodenii.
Ingrediente:
- 1 crap de 1,5 kg
- 3 linguri de ulei
- 1 pahar vin alb
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 5 boabe de piper
-1 lingura bulion de rosii
- sare
- 1 pahar vin alb
- o lamaie (optional).
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata crapul, se sareaza la suprafata si inauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se aseaza pestele uns cu ulei intr-o cratita lunga sau intr-un vas de yena dreptunghiular. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga ceapa taiata fetii subtiri, usturoiul, vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor timp de 60 de minute. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga spre sfarsitul procesului termic un pahar de vin alb si se mai da la cuptor inca 10 minute. ##END STEP##
##STEP##
Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. ##END STEP##
##STEP##
Pestele se poate servi decorat cu patrunjel tocat marunt. ##END STEP##
Pentru ca este un peste gras, la crapul preparat la cuptor se pot adauga felii de lamaie proaspete sau zeama stoarsa de la o lamaie.