Ghiveci de crap la cuptor

Pestele este gustos si sanatos atunci cand il asociezi cu legume diverse si il prepari la cuptor.

Chiar daca inainte de a fi dat la cuptor, unii bucatari il trec mai intai prin tigaie, noi va recomandam o varianta mai sanatoasa si cu mai putine calorii.

Ingrediente:

- 1 crap de 1 kg

- 3 linguri de ulei

- 1 ceapa

- radacinoase: un morcov, un patrunjel, o telina

- 2 linguri de bulion sau 4 rosii

- o mana de mazare

- o mana de fasole verde

- condimente: 5 boabe de piper, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata pestele, se taie in bucati, se da sare si se lasa sa stea pana se pregateste zarzavatul. Se aseaza intr-un vas de yena toate legumele pentru ghiveci dupa ce ati uns vasul cu putin ulei. ##END STEP##

##STEP##

Ceapa se taie felii; morcovul rondele. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga un patrunjel si telina, taiate felii, apoi bulionul subtiat cu apa sau rosiile, mazarea, fasolea verde taiata in bucati, cateva boabe de piper. ##END STEP##

##STEP##

Deasupra se pune pestele transat in bucati sau intreg, dupa preferinte, dar si in functie de marimea vasului si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Mancarea trebuie sa fie scazuta; daca se observa insa ca scade prea tare si pestele nu este inca gata, se mai adauga putina apa. ##END STEP##

Mod de servire

Ghiveciul de crap se serveste cald sau rece cu o mana de verdeata presarata deasupra pentru decor.