Pestele este gustos si sanatos atunci cand il asociezi cu legume diverse si il prepari la cuptor.
Chiar daca inainte de a fi dat la cuptor, unii bucatari il trec mai intai prin tigaie, noi va recomandam o varianta mai sanatoasa si cu mai putine calorii.
Ingrediente:
- 1 crap de 1 kg
- 3 linguri de ulei
- 1 ceapa
- radacinoase: un morcov, un patrunjel, o telina
- 2 linguri de bulion sau 4 rosii
- o mana de mazare
- o mana de fasole verde
- condimente: 5 boabe de piper, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata pestele, se taie in bucati, se da sare si se lasa sa stea pana se pregateste zarzavatul. Se aseaza intr-un vas de yena toate legumele pentru ghiveci dupa ce ati uns vasul cu putin ulei. ##END STEP##
##STEP##
Ceapa se taie felii; morcovul rondele. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga un patrunjel si telina, taiate felii, apoi bulionul subtiat cu apa sau rosiile, mazarea, fasolea verde taiata in bucati, cateva boabe de piper. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se pune pestele transat in bucati sau intreg, dupa preferinte, dar si in functie de marimea vasului si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Mancarea trebuie sa fie scazuta; daca se observa insa ca scade prea tare si pestele nu este inca gata, se mai adauga putina apa. ##END STEP##
Mod de servire
Ghiveciul de crap se serveste cald sau rece cu o mana de verdeata presarata deasupra pentru decor.