Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si peste care se prepara sub forma de iahnie.
Este vorba despre lin. Afla cum poti combina linul impreuna cu ceapa si bulionul de rosii ca sa obtii o iahnie delioaca, ca la mama acasa.
Ingrediente:
- 1,5 kg lin,
- 100 g ulei,
- 1 lingura faina,
- 4 cepe mijlocii,
- 2 linguri bulion,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate sira spinarii. ##END STEP##
##STEP##
Se spala in mai multe ape si se tin un ceas cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Se usuca, se da prin faina si se prajeste in ulei. ##END STEP##
##STEP##
Separat tot in ulei, se prajeste ceapa taiata felii subtiri, peste care se toarna bulionul subtiat cu o ceasca de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pestele in cratita impreuna cu sosul de ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. Se serveste rece. ##END STEP##