Nisetrul face parte din familia sturionilor alaturi de cega si se prepara in mod asemanatos ca si aceasta: sub forma de rasol, la gratar sau la cuptor.
Pentru reteta de nisetru la gratar se folosesc aceleasi ingrediente ca si pentru cega la gratar.
Ingrediente:
- 2 kg nisetru,
- 2 linguri de ulei,
- sare,
- lamaie.
Garnitura: cartofi natur cu patrunjel.
Mod de preparare:
##STEP##
Nisetrul se curata de intestine si se spala bine cu apa rece. ##END STEP##
##STEP##
Ca sa i se indeparteze solzii mai usor, bucatile de peste se oparesc cu apa clocotita, apoi se rad solzii cu un cutit pana ramane pielea neteda. ##END STEP##
##STEP##
Nisetrul se taie rondele, se unge cu ulei si se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa in repaus o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Se incinge bine un gratar si se frige pestele pe ambele parti. ##END STEP##
Bucatile de peste se servesc fierbinti cu o feliuta subtire de lamaie asezata pe fiecare bucata de nisetru si cu cartofi natur si patrunjel.