Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare si Marea Neagra.
Nisetrul se hraneste cu moluste, crustacei si pesti mici, iar de la el putem folosi atat carnea, cat si icrele. Un mod simplu de pregatire a acestui peste este nisetrul prajit.
Ingrediente:
- 1,5 kg nisetru,
- 100 g ulei,
- 2 linguri de faina,
- sare,
- lamaie.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata nisetrul si se taie felii. ##END STEP##
##STEP##
Ca sa se curete bucata de nisetru usor se opareste pielea cu apa clocotita, apoi se rad solzii cu un cutit pana ramane pielea neteda. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se pune uleiul la inferbantat intr-o tigaie. ##END STEP##
##STEP##
Se usuca pestele intr-o carpa curata si se prajeste pe o parte si pe alta. ##END STEP##
##STEP##
Se serveste fierbinte cu o feliuta subtire de lamaie asezata pe fiecare bucata de peste si cu cartofii natur, ca si nisetrul la gratar. ##END STEP##
Se poate praji si dat prin pesmet.