Pana de somn cu usturoi

Somnul este un peste rapitor de talie mare care traieste mai ales in Europa Centrala, in Europa de Est, dar si in Asia.

Acest peste prefera apele adanci si tulburi, cum ar fi balti, lacuri, fluvii. Somnul poate fi intalnit si la gura de varsare in Marea Neagra, in Marea Caspica si in Marea Baltica. Consumul de somn este practicat mai ales in Europa de Est unde pestele este pescuit si tinut in crescatorii.

Acest peste impunator cu botul lat si turtit ajunge la 150 kilograme.

Din somn se poate prepara ciorba sau se gateste impreuna cu usturoi si alte legume fiert, la gratar sau la cuptor. De la somn se consuma doar carnea, icrele sale fiind considerate toxice.

Noi va propunem o reteta delicioasa numita pana de somn cu usturoi care se consuma de regula cu legume fierte sau la cuptor.

Ingrediente:

- 2 kg somn sarat,

- legume: o ceapa, un morcov, o capatana de usturoi

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala bucatile de somn, se taie in felii si se pun la fiert cu o ceapa si un morcov. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa se raceasca in apa. ##END STEP##

##STEP##

Se taie felii si se serveste cald cu mujdei de usturoi si cu mamaliga. ##END STEP##

Pana de somn se poate obtine si prin frigere la gratar sau prin prajire.
O portie de 150 grame contine 427 calorii.