Scrumbie marinata

Scrumbia este unul dintre pestii grasi, dar gustosi care se gasesc in apele noastre. Scrumbia poate fi gatita la gratar sau marinata.

Mai jos va prezentam ingredientele si reteta pentru scrumbie marinata:
- 2 scrumbii mijlocii, preferabil cu lapti,
- 2 cepe,
- 1 morcov mic,
- boabe de piper,
- boabe de mustar,
- 1 frunza de dafin,
- citeva masline,
- 5 linguri de ulei,
- 2 linguri de otet.

##STEP##

Se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 ore in apa ca sa se desareze si se schimba apa odata sau de doua ori.

##END STEP##

##STEP##

Se curata, se scot oasele. Se taie bucati si se asaza randuri intr-un borcan, alternand bucatile de scrumbie cu felii de ceapa si cu felii de morcov taiate subtire.

##END STEP##

##STEP##

Se mai adauga maslinele oparite, boabele de piper, boabele de mustar, frunza de dafin.

##END STEP##

##STEP##

Peste acestea se toarna urmatorul sos: se freaca bine laptii intr-un castron, se pune ulei, putin cate putin, si se subtie cu otet pana se face un sos albicios.

##END STEP##

##STEP##

Deasupra se toarna de un deget ulei, se leaga borcanul si se lasa 5 — 6 zile sa se marineze.

##END STEP##