Iti place pestele, in special crapul? Daca da, azi avem o reteta minunata pentru tine! Este vorba despre crap argintiu marinat. Ia o foaie si un pix si noteaza. Reteta asta merita toata atentia ta.
Crap argintiu marinat. Ingrediente:
- un crap argintiu. Noi am stabilit o reteta pentru un crap marisor, de circa 4 kilograme;
- 5/6 cepe;
- sare, dupa gust;
- o lingurita de zahar;
- 200 militri de otet de 9 %;
- 100 mililitri de apa;
- 3/4 frunze de dafin;
- boabe de ienibahar;
- ienibahar macinat, dupa gust;
- ulei vegetal de floarea-soarelui.
Crap argintiu marinat. Mod de preparare:
- curata si eviscereaza pestele;
- taie crapul in bucatele cu llatimea de 2 cm;
- indeparteaza osul gros;
- muta pestele intr-un castron si asezoneaza-l cu sare dupa gust;
- acopera pestele cu o folie alimentara si lasa-l la sarat minimum 4 ore(recomandam sa-l lasi peste noapte);
- taie cepele in forma de jumatati de rondele;
- muta ceapa intr-un bol si amesteca-le cu otetul, apa, zaharul si ienibaharul macinat;
- scoate pestele din frigider si combina-l cu ceapa, in straturi;
- stropeste fiecare strat de ceapa cu un pic de ulei vegetal. Adauga cateva frunze de dafin si boabe de ienibahar deasupra;
- toarna marinada cu otet de la ceapa peste(daca ti-a mai ramas);
- pune o farfurie cu o greutate peste crap;
- introdu farfuria cu pestele la frigider pentru 24 ore;
- scoate pestele si consuma-l cu pofta alaturi de cei dragi!
Citeste si: Cum se gateste rasolul de crap