Cum sa prepari caracatita in stil mediteranean

Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.

Caracatita in stil mediteranean. Ingrediente:

- o caracatita (aprox. 1 kg);

- 4 linguri de ulei de masline;

- o ceapa mare, tocata;

- 3 catei de usturoi, zdrobiti;

- 400 grame de rosii tocate (proaspete sau din conserva);

- 100 grame de masline negre fara samburi;

- un pahar de vin alb;

- o lingurita de oregano;

- sare si piper dupa gust;

Caracatita in stil mediteranean. Mod de preparare:

- fierbe caracatita pana devine frageda (50-60 minute).

- caleste ceapa si usturoiul in ulei de masline, intr-o tigaie adanca.

- adauga rosiile, vinul alb, oregano, sare si piper.

- lasa sosul sa fiarba la foc mic un sfert de ora.

- adauga caracatita taiata bucati si maslinele, apoi mai gateste 10 minute.

- serveste cu paine prajita sau orez.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari caracatita la gratar