Caracatita este un ingredient delicios si versatil, gatit in multe bucatarii din intreaga lume. In Romania se gaseste, de obicei, in hipermarketuri si magazine de peste in stare congelata. Costa destul de mult: pe o caracatita de 2-3 kilograme vei plati intre 300 si 400 lei. Merita, insa, investitia, deoarece caracatita e plina de vitamine si minerale, avand un continut scazut de colesterol.
Caracatita la gratar. Ingrediente:
- o caracatita (aprox. 1 kg);
- 4 linguri de ulei de masline;
- 2 catei de usturoi, zdrobiti;
- sucul de la 1 lamaie;
- sare si piper dupa gust
- patrunjel tocat
Caracatita la gratar. Mod de preparare:
- fierbe caracatita intr-o oala cu apa clocotita timp de 40-60 de minute pana devine frageda.
- lasa caracatita sa se raceasca usor, apoi taie tentaculele.
- amesteca uleiul de masline, usturoiul, sucul de lamaie, sarea si piperul.
- unge caracatita cu acest amestec si frige-o pe gratarul incins cate 2-3 minute pe fiecare parte.
- presara patrunjel tocat deasupra si serveste cu salata sau cartofi copti.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci midii in sos de vin si sofran