Retete pentru Revelion: Rulouri cu somon afumat si crema de branza

Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un aperitiv cu somon si crema de branza; o reteta aparte care va delecta chiar si papilele gustative ale celor mai mofturosi!

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Ingrediente pentru 10 rulouri:

- 200 g de somon afumat (feliat subtire);

- 150 g de crema de branza (tip Philadelphia sau similar);

- o lingura de smantana (optional, pentru o textura mai cremoasa);

- o lingurita de marar proaspat tocat/o jumatate de lingurita de marar uscat;

- o lingurita de zeama de lamaie;

- o lingurita de capere (optional);

- sare si piper dupa gust;

- icre rosii pentru decor(optional).

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Mod de preparare:

- amesteca crema de branza cu mararul tocat marunt, smantana (daca o folosesti), zeama de lamaie, sarea si piperul intr-un castron;

- gusta compozitia si ajusteaza condimentele dupa preferinta;
marunteste caperele(daca iti plac) si adauga-le in crema pentru un plus de savoare;

- pune feliile de somon pe o folie alimentara sau pe o hartie de copt, intr-un strat uniform. Feliile ar trebui sa se suprapuna usor pentru a crea o foaie compacta;

- intinde crema de branza pe toata suprafata somonului, intr-un strat subtire si uniform;

- adauga, daca doresti, cateva fire subtiri de marar pe deasupra cremei. Ii schimba aspectul;

- ruleaza somonul strans, cu ajutorul foliei alimentare, formand un rulou compact;

- inveleste ruloul in folie alimentara si introdu-l la frigider pentru cel putin o ora. Astfel ruloul se va fixa bine.

- scoate ruloul din frigider, indeparteaza folia si taie-l in felii de aproximativ 1,5-2 cm grosime;

- pune feliile pe un platou si decoreaza-le cu icre rosii sau o frunzulita mica de marar(daca doresti);

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Sfaturi suplimentare:

- pentru o textura mai crocanta, poti pune rulourile pe felii de castravete sau crackers.

- daca vrei sa obtii un preparat mai dietetic, inlocuieste crema de branza cu iaurt grecesc bine scurs.

Citeste si: Retete pentru Revelion: Macrou marinat