Pizza Pepperoni! Probabil ca ai auzit de ea sau, poate, chiar ai mancat-o in vreun restaurant cu specific. Nu stim, insa, daca ai preparat-o vreodata in propria bucatarie. Daca nu ai facut-o, aceasta reteta este pentru tine.
Pizza Pepperoni. Ingrediente pentru aluat:
- 350 grame de faina;
- o lingurita de sare;
- o lingurita de zahar;
- o lingurita si jumatate de drojdie uscata;
- 250 mililitri de apa;
- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui;
Pizza Pepperoni. Ingrediente pentru sosul de rosii:
- 500 grame de rosii;
- 2 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei vegetal de floarea-soarelui/de masline;
- sare, dupa gust;
- condimente, dupa gust.
Pizza Pepperoni. Ingrediente pentru umplutura:
- 2 linguri de ulei de masline;
- 100 grame de parmezan;
- 150 grame de mozzarella;
- 50 grame de salam pepperoni.
Pizza Pepperoni. Mod de preparare:
- prepara aluatul. Cerne faina intr-un castron adanc si amestec-o apoi cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Fa o adancitura in faina si toarna apa calda si uleiul vegetal. Amesteca la inceput putin aluatul cu spatula, apoi framanta-l cu mainile. Vei obtinei o bila de aluat moale, omogen si usor lipicios;
- taie aluatul in doua parti relativ egale. Vei obtine doua pizza subtiri , cu un diametru de circa 30 centimetri;
- modeleaza fiecare bucata in forma de bila;
- pune bilele in cate un castron uns cu ulei vegetal. Unge si aluatul deasupra;
- acopera castronul cu un prosop de bucatarie curat si lasa aluatul la dospit circa 2 ore;
- cresteaza fiecare rosie;
- muta rosiile crestate intr-un castron;
- acopera rosiile cu apa clocotita;
- lasa rosiile in apa 3 minute;
- varsa apa si toarna peste rosii apa rece. Lasa iar rosiile in apa 3 minute. Decojeste-le;
- taie rosiile in bucati medii, apoi da-le prin blenderul de imersie, pana cand obtii un sos omogen;
- incinge tigaia cu uleiul de masline si adauga usturoiul taiat marunt in ea. Prajeste putin usturoiul;
- adauga sosul de rosii in tigaie si amesteca;
- lasa amestecul sa fiarba la foc mediu, timp de 5 minute, fara capac, cat sa se evapore lichidul in exces;
- adauga in tigaie sarea si condimentele, dupa gust(boia, de exemplu);
- amesteca si opreste focul;
- toarna sosul intr-un castron si lasa-l la racit;
- rastoarna prima parte a aluatului dospit pe o tava presarata din plin cu faina;
- presara si alutul cu putina faina si intinde-l cu degetele, obtinand un blat subtire si rotund;
- elimina excesul de faina din tava;
- unge blatul cu un pic de ulei de masline, apoi cu sos de rosii;
- adauga peste blat parmezan si mozzarella rasa, apoi pune salamul pepperoni feliat deasupra;
- coace pizza in cuptorul preincalzit pana 230 grade Celsius, timp de 10-15 minute.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci pizza hawaiiana