Salata de gogosari

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat  de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul, fosforul şi calciul.

Din acest motiv, dar si pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.

Ingrediente:

- 6 gogosari

- 2 linguri de ulei

- 1 lingura de otet

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg gogosari mari si nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii. ##END STEP##

##STEP##

Se taie in sferturi, se indeparteaza cotorul si semintele, si se asaza frumos in salatiera. ##END STEP##

##STEP##

Deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet si sare. ##END STEP##