Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.
Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul, fosforul şi calciul.
Din acest motiv, dar si pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.
Ingrediente:
- 6 gogosari
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de otet
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg gogosari mari si nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii. ##END STEP##
##STEP##
Se taie in sferturi, se indeparteaza cotorul si semintele, si se asaza frumos in salatiera. ##END STEP##
##STEP##
Deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet si sare. ##END STEP##