Salata de spanac

Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.

Planta preferata a lui Pepeye Marinarul, spanacul, a fost pentru prima data cultivat in Persia, iar astazi se utilizeaza la scara larga in diverse combinatii, cum ar fi salatele si diverse mancaruri gatite.

Pentru a beneficia de continutul sau bogat in fier si a preveni anemia, iata cum poti prepara in propria bucatatie o salata de spanac simpla, gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente:

- 1 kg spanac

- un ou rascopt

- 2 linguri ulei

- 1 lingura otet

- sare

- un praf de piper

- un catel de ustoroi.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege spanacul si se spala in mai multe ape. ##END STEP##

##STEP##

Se opareste cu apa clocotita sarata, se scurge si se taie nu prea marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza pe un platou, iar deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet, sare, piper, la care se adauga un catel de usturoi taiat in doua. ##END STEP##

Mod de servire:

Se orneaza cu felii de ou rascopt si se serveste ca atare.