Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.
Planta preferata a lui Pepeye Marinarul, spanacul, a fost pentru prima data cultivat in Persia, iar astazi se utilizeaza la scara larga in diverse combinatii, cum ar fi salatele si diverse mancaruri gatite.
Pentru a beneficia de continutul sau bogat in fier si a preveni anemia, iata cum poti prepara in propria bucatatie o salata de spanac simpla, gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- un ou rascopt
- 2 linguri ulei
- 1 lingura otet
- sare
- un praf de piper
- un catel de ustoroi.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege spanacul si se spala in mai multe ape. ##END STEP##
##STEP##
Se opareste cu apa clocotita sarata, se scurge si se taie nu prea marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe un platou, iar deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet, sare, piper, la care se adauga un catel de usturoi taiat in doua. ##END STEP##
Mod de servire:
Se orneaza cu felii de ou rascopt si se serveste ca atare.