Salata de vinete

Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii

- 150 g ulei

- ceapa

- rosii coapte (optional)

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Vinetele se coc pe jaratic sau pe flacara de aragaz. Se tin pe foc iute pana incep sa se moaie si se inegreste coaja. ##END STEP##

##STEP##

Cat sunt inca fierbinti, se curata cu grija de coaja, se spala bine in apa rece, ca sa nu ramana nici cea mai  mica faramitura de coaja inegrita si se pun pe un fund de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Se apasa cu mana ca sa se scurga apa din ele si se toaca cu un cutit de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Se pun intr-un castron, se sareaza si se bat bine cu furculita sau cu o lingura de lemn, punand ulei indeajuns. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga ceapa taiata marunt, iar cei care doresc pot imbogati gustul salatei de vinete adaugand in compozitie 1-2 rosii coapte maruntite. ##END STEP##