Cum sa faci salata de castraveti cu ceapa alba si marar

Salata de castraveti e potrivita in orice moment al zilei si al anului; merge bine iarna, alaturi de piureul cald si gustos, de exemplu, dar si vara, cand ofera o binevenita senzatie de racorire . Azi, ti-am pregatit o reteta oarecum aparte, care, pe langa castraveti, mai contine ceapa alba si marar.

Salata de castraveti cu ceapa alba si marar. Ingrediente:

- 2 felii//bucati de castravete(nu conteaza soiul);

- o legatura de marar;

- o bucata de ceapa alba(merge si ceapagalbena sau rosie, daca nu ai alba);

- 2 linguri de otet alb;

- 3 linguri ulei de masline(iese la fel de gustoasa salata si cu ulei de floarea-soarelui);

- o lingurita de sare;

- piper, dupa gust.

Salata de castraveti cu ceapa alba si marar. Mod de preparare:

- spala castravetii(nu-i curata de coaja);

- taie castravetii pe lung in mai multe felii;

- pune castravetii taiati intr-un castron;

- spala mararul sub jet de apa;

- toaca mararul si adauga-l peste castraveti;

- curata ceapa si toac-o cubulete;

- adauga ceapa peste castraveti si marar;

- adauga uleiul, otetul, sarea si piperul.

- nu amesteca ingredientele vreme de 5 minute, pentru ca ceapa sa se marineze;

- amesteca si serveste alaturi de felul principal.

Spor si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci salata de castraveti. E delicioasa