Cum sa faci salata de fasole verde cu sos de patrunjel

Astazi, iti prezentam o salata foarte gustoasa si deloc costisitoare in aceasta perioada a anului: salata de fasole verde cu sos de patrunjel.

Fasole verde cu sos de patrunjel. Ingrediente:

- 700g fasole verde

- 40 grame de nuci coapte ;

- 60 mililitri de ulei de masline;

- o jumatate de lingurita de coaja lamaie;

- o jumatate de lingurita de sare;

- 2 linguri sos Worcestershire;

- un catel de usturoi;

- 50 grame de frunze de patrunjel.

Fasole verde cu sos de patrunjel. Mod de preparare:

- pune frunzele de patrunjel, nucile, usturoiul, sosul Worcestershire, coaja de lamaie si sarea intr-un blender sau robot de bucatarie . Pulseaza de cateva ori pana cand ingredientele se maruntesc si se amesteca.

- mixeaza in continuare, turnand uleiul de masline incet pana cand acesta se omogenizeaza cu restul ingredientelor.

- blanseaza timp de 5 minute in apa clocotita cu sare fasolea verde. Scurge-o si toarna deasupra ei sosul pregatit.

Pofta buna!

 Citeste si: Afla cum se prepara mancarea de fasole verde cu unt