Cum sa faci SALATA de VINETE. Evita aceasta greseala

Salata de vinete se afla pe lista preferata de mancaruri a romanilor. Cu greu ne putem imagina o gospodina care sa nu faca o asemenea minunatie. Cu toate astea, se comite o mica eroare in aproape orice bucatarie.

Stim ca faci niste vinete dementiale! Dar oare reusesti sa pastrezi cuptorul curat? Daca nu, stim unde gresesti! Nu intepi vinetele inainte de a le coace! Si uite asa explodeaza, murdarind peste masura interiorul cuptorului. Acum, ca am stabilit acest detaliu important, sa trecem la reteta propriu-zisa.

Ingrediente:

- 6 vinete mari;

- 170 ml de ulei de floarea soarelui;

- 2 cepe mici( galbene sau rosii);

- rosii(pentru decor)

- frunze de patrunjel(pentru decor);

- sare, dupa gust;

- piper negru, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala vinetele si sterge-le cu un prosop de bumbac.

- pune vinetele la copt, dupa ce le intepi cu o furculita.

- poti coace vinetele si p o tabla subtire de fier pusa direct pe ochiul de la aragaz

- in varianta cuptor, pune-le intr-o tava si coace-le circa 80-85 minute, la 150 grade.

- deschide cuptorul, dupa primele 30-35 minute, pentru a intoarce vinetele.

Spor la treaba si pofta buna!