Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.
Pentru a face aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 galbenusuri ou,
- 200 g ulei,
- 1/2 lingurita zeama de lamaie,
- 2 linguri smantana groasa,
- sare,
- piper.
Prepararea acestui sos se face la fel ca la sosul de maioneza clasic.
##STEP##
Astfel, se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare.
##END STEP##
##STEP##
Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.
##END STEP##
##STEP##
Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.
##END STEP##
##STEP##
Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
##END STEP##
##STEP##
Cand este gata, se adauga smantana. Maioneza se sporeste si in acelasi timp capata un gust fin.
##END STEP##