Cum sa faci BULION in doar 30 minute

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

- ardei kapia(optional).

- sare, dupa gust.

- piper, dupa gust.

- foi de dafin, dupa gust, dar nu foarte multe, deoarece acestea pot da un gust amar bulionului.

- masina speciala de tocat.

Ce trebuie sa faci:

- spala rosiile, scoate-le cotoarele si feliaza-le astfel incat sa le poti trece prin masina care va separa pielitele si semintele de pulpa.

- bulionul iese mai fin, daca treci rosiile de doua ori prin masina speciala.

- pune pulpa obtinuta intr-un vas acoperit. Tine pulpa aproximativ 10 ore la decantare.

- scoate apa stransa la fundul vasului cu un furtun, la fel cum procedezi in cazul vinului.

- lasa ceva apa in vas, in functie de consistenta pe care o doresti pentru bulion.

- adauga sare, piper si foi de dafin, in functie de preferinte.

- pune amestecul la foc mic, si amesteca din cand in cand. In 30 minute, bulionul va fi gata.

- toarna bulionul fierbinte in borcane curate, sterilizate, cu capace noi care se inchid etans. Nu uita sa pui borcanele pe o lama de cutit pentru ca acestea sa nu crape.

- inchide bine borcanele si pune-le la cuptor circa 60 minute, la temperatura de 90 – 100°C, pentru sterilizare.

- lasa, apoi, borcanele la racit in cuptor.

- muta borcanele in camara(beci), inntr-un loc ferit de actiunea razelor solare.

Spor la treaba!