Ketchup-ul pe care il cumperi in mod regulat din magazine nu e chiar cel mai sanatos. Cum scriam si sus, majoritatea producatorilor introduc in reteta sirop de porumb cu un nivel ridicat de fructoza. Chiar si cele care nu sunt facute cu ingredientul de care tocmai am pomenit lasa de dorit, neavand tocmai gustul pe care il doresti.
Asadar, iti oferim o alternativa sanatoasa: ketchup-ul de casa. Sanatos, usor de facut si foarte gustos!
Ingrediente:
- un sfert de cana de pasta de rosii(daca e de casa, cu atat mai bine).
- o lingura de miere/sirop de artar.
- un sfert de cana de otet din vin alb.
- o jumatate de lingurita de usturoi pudra.
- o jumatate de lingurita de ceapa pudra.
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- amesteca toate ingredientele intr-o tigaie mare.
- pune tigaia la foc mediu, pana cand obtii un amestec compact.
- gusta ketchup ul. Daca iti place mai dulce, poti adauga miere.
- poti pastra ketchp-ul la frigider cateva saptamani, intr-un recipient de sticla.
- daca vrei sa-l pastrezi mai mult, il poti congela!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari ketchup moldovenesc