Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna.
Singura conditie daca ii culegeti personal este sa aveti garantia ca buretii sunt comestibili si numai buni de transformat in ciorba.
Ingrediente
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- 500 g bureti
- zarzavat de supa
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb intr-o oala cu apa, un morcov, patrunjel, marar si o ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Se aleg buretii sa nu fie viermanosi, se taie in doua sau mai marunt si se pun in oala cu zarzavat. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt fierti, se adauga borsul fiert separat, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea impreuna cateva clocote. ##END STEP##
Ponturi:
- Dupa gust se poate adauga putin rantas, facut dintr-o ceapa tocata, prajita in ulei cu putina faina, si stinsa cu apa.
- Daca folositi bureti uscati, inmuiati-i in apa cu o seara inainte de a-i gati.