Ciorba de chitici (pesti marunti)

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun.

Ingrediente:

- 2 litri apa

- 1 litru bors

- 600 g chitici (pestisori marunti)

- zarzavat de supa

- 3 linguri orez

- verdeata, sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie marunt mult zarzavat de supa si se fierbe intr-o oala cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se curata pestisorii marunti de mate, strangandu-i de la coada spre cap, iar daca sunt mari si au solzi, se curata si de solzi. Se spala si se pun la fiert in apa cu zarzavat. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga borsul fiert separat si sare. Pestele nu se fierbe prea mult ca sa nu se sfarame. ##END STEP##

##STEP##

Cand este aproape gata, se adauga o mana de verdeata tocata. ##END STEP##