Apreciata in special in Delta Dunarii si la Marea Neagra, ciorba de crap cu bors se prepara in aproximativ 30 de minute.
Dupa pregatirea ingredientelor, se adauga 60 de minute la timpul de preparare, cat dureaza procesul termic.
Ingrediente:
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- 6 bucati de crap (cam 600 g)
- zarzavat de supa
- 3 linguri orez
- verdeata, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Se pun sa fiarba cu apa, adaugind orezul ales si spalat. ##END STEP##
##STEP##
Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata. ##END STEP##
##STEP##
Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei bucatile frumoase se aleg pentru prajit sau pentru alta mancare, iar la ciorba se pun capul si coada). ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba la foc potrivit. ##END STEP##
##STEP##
Se ia spuma si se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand este aproape gata, se pune borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa mai dea impreuna un clocot. ##END STEP##
Se serveste rece sau calda. La fel se face si ciorba de peste marunt.