Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc ingrediente similare.
Singurul ingredient care se schimba in reteta sunt ciupercile, adica, in loc de bureti de folosesc hribii.
Ingrediente
- 2 litri apa
- 1 litru bors
- 500 grame hribi (manatarci)
- zarzavat de supa, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierb intr-o oala cu apa, un morcov, patrunjel, marar si o ceapa. ##END STEP##
##STEP##
Se taie hribii in doua sau mai marunt si se pun in oala cu zarzavat si o mana de orez sau de arpacas, care fierbe mai usor daca este muiat din ajun in apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt fierti, se adauga borsul fiert separat, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea impreuna cateva clocote. ##END STEP##
##STEP##
- Hribii uscati trebuie muiati din ajun in apa. ##END STEP##