Ciorba de pasare

Ciorba de pasare este un preparat lichid usor si sanatos pe baza de carne de pui, gaina sau curcan, in amestec cu zarzavat si orez sau taitei.

Optional se adauga la sfarsit un dressing de smantana cu ou.

Ingrediente:

- doi litri apa

- un litru bors

- o pasare cam de 1 kg

- un morcov

- un patrunjel

- o ceapa

-  verdeata

- sare

-  trei linguri orez

- un galbenus

-  doua linguri smantana.

Mod de preparare:

##STEP##

Se spala si se taie carnea bucati potrivite. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe in apa, cu un morcov si un patrunjel. ##END STEP##

##STEP##

Se ia spuma pana lichidul ramane limpede si se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, rosiile si un ardei gras taiat marunt. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea si legumele sunt fierte, se toarna borsul si se lasa timp de 10 minute sa fiarba in ciorba. ##END STEP##

##STEP##

Se prepara dressingul dintr-un galbenus cu smantana si se toarna in ciorba amestecand usor. ##END STEP##

##STEP##

La final se adauga verdeata in oala de ciorba sau in farfurie. O data cu ciorba se servesc ardei mici, iuti. ##END STEP##

Daca nu agreati orezul, il puteti inlocui cu fidea, cu mentiunea ca aceasta se adauga cu doua minute inainte de a lua ciorba de pe foc.