Preparata din carne de vita sau porc mai grasa, ciorba taraneasca este o reteta traditionala foarte apreciata de romani.
Deoarece carnea de vita fierbe mai greu, timpul total de preparare pentru aceasta ciorba taraneasca este de aproximativ 2 ore.
Ingrediente ciorba taraneasca de vita:
- 3 litri apa
- Un litru bors
- Un kg carne de vita
- O ceapa
- Un morcov
- Un patrunjel
- ½ telina
- O mana fasole tucara
- ¼ varza alba mica
- doi cartofi
- doua rosii
- marar, leustean, patrunjel
Optional, ciorba de vita taraneasca se poate acri cu zeama de varza ori sare de lamaie in loc de bors.
Mod de preparare:
##STEP##
Carnea de vita taiata in bucati potrivite se pune la fiert in 3 litri de apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa fiarba, se ia spuma, astfel incat lichidul de fierbere sa ramana limpede. ##END STEP##
##STEP##
Se pune sare in oala dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga treptat la fiert zarzavatul, fasolea, varza, cartofii, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate marunt sau date prin sita. ##END STEP##
##STEP##
La sfarsitul procesului termic, in ultimele 10 minute se pune borsul si se lasa la fiert pana da un clocot. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare si acreala si se ia de pe foc. ##END STEP##
##STEP##
Se serveste intotdeauna calda, cu verdeata proaspata taiata marunt adaugata in fiecare farfurie. ##END STEP##