Ciorba taraneasca de vita

Preparata din carne de vita sau porc mai grasa, ciorba taraneasca este o reteta traditionala foarte apreciata de romani.

Deoarece carnea de vita fierbe mai greu, timpul total de preparare pentru aceasta ciorba taraneasca este de aproximativ 2 ore.

Ingrediente ciorba taraneasca de vita:

- 3 litri apa

- Un litru bors

- Un kg carne de vita

- O ceapa

- Un morcov

- Un patrunjel

- ½ telina

- O mana fasole tucara

- ¼ varza alba mica

- doi cartofi

- doua rosii

- marar, leustean, patrunjel

Optional, ciorba de vita taraneasca se poate acri cu zeama de varza ori sare de lamaie in loc de bors.

Mod de preparare:

##STEP##

Carnea de vita taiata in bucati potrivite se pune la fiert in 3 litri de apa. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa fiarba, se ia spuma, astfel incat lichidul de fierbere sa ramana limpede. ##END STEP##

##STEP##

Se pune sare in oala dupa gust. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga treptat la fiert zarzavatul, fasolea, varza, cartofii, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate marunt sau date prin sita. ##END STEP##

##STEP##

La sfarsitul procesului termic, in ultimele 10 minute se pune borsul si se lasa la fiert pana da un clocot. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare si acreala si se ia de pe foc. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste intotdeauna calda, cu verdeata proaspata taiata marunt adaugata in fiecare farfurie. ##END STEP##