Reteta: Supa crema de mazare uscata

Pentru aceasta reteta mazarea se pune la inmuiat din ajun ca sa se fragezeasca.

Ingrediente:

- 4 litri apa,
- 400 grame mazare uscata,
- un morcov mic,
- o ceapa mica,
- o felie de slanina,
- 1/2 lingura unt  sau o lingura ulei,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

A doua zi se schimba apa si se pune la foc mic cu apa rece, sa se incalzeasca cu incetul. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc putin in unt sau in ulei morcovul, ceapa, patrunjelul si o felie de slanina fiarta, taiate in patratele mici. ##END STEP##

##STEP##

Toate acestea se adauga in oala cu mazare dupa ce a dat in fiert. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza si se lasa sa fiarba aproape doua ore. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin sita si se subtiaza cu zeama din oala, adaugand apa, daca este nevoie. ##END STEP##

##STEP##

Se pune zaharul. Se lasa sa mai fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se adauga putin unt proaspat sau o lingura de smantana si, daca avem, putina mazare verde conservata. ##END STEP##

Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.