Reteta: Supa de cartofi cu praz

Supa de cartofi cu praz este o supa de zarzavat de post care poate fi consumata in perioadele de post din an.

Aceasta reteta este ideala si pentru vegetarieni.

Ingrediente:

- 3 litri apa,
- 400 grame cartofi,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/2 telina,
- 3 fire de praz,
- unt proaspat (cat o nuca).

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierbe zarzavatul in apa cu sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand este fiert se strecoara, iar in zeama se fierb cartofii taiati cuburi egale si prazul taiat in felii subtiri. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba pana incep sa se sfarame. Inainte de a servi, se adauga o bucatica mica de unt proaspat. ##END STEP##

##STEP##

Se serveste cu bucatele de paine prajite in unt. ##END STEP##

Aceasta reteta de supa de cartofi cu praz se mai poate pregati inabusind prazul taiat felii cu putin unt, inainte de a-l pune la fiert.