Reteta de mai jos contine ingrediente pentru 8 persoane. Supa se face cu taitei de casa.
Ingrediente aluat de taitei:
- 300 g faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare taitei:
##STEP##
Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##
##STEP##
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##
##STEP##
Se imparte aluatul in doua: jumatate se lasa la o parte acoperit cu o cratita, ca sa nu se usuce, iar din cealalta jumatate se intinde cu vergeaua o foaie cat se poate de subtire. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza pe un servet si se lasa sa se usuce. In acest timp se intinde a doua foaie. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cat se poate de subtire. ##END STEP##
##STEP##
Se imprastie taiteii pe masa de aluat sau pe un servet intins si se lasa pana se usuca bine. ##END STEP##
Taiteii bine uscati se pot pastra mai mult timp intr-un sac de panza, la loc uscat. In acelasi fel se face si aluatul pentru coca. ##END STEP##
Pentru supa:
- Se face un aluat de taitei.
- Se intinde cu sucitorul pe masa de aluat o foaie de grosimea unei muchii de cutit si se lasa putin la uscat. Se face sul si se taie fin cu un cutit ascutit.
- Se resfira usor cu mana si se lasa sa se usuce bine inainte de a fi intrebuintati. Este bine sa fie pregatiti cu o zi mai inainte.
- Se pune la fiert supa intr-o cratita si cand clocoteste, se da drumul taiteilor. Se trage cratita pe foc mic si se fierb un sfert de ora.