Pentru supa de cartofi se pregateste un rantas din grasime (unt sau ulei), ceapa si faina.
Cei care au probleme de sanatate pot sa treaca peste prajeala si sa puna direct legumele la fiert.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- 500 grame cartofi,
- un morcov,
- un patruniel,
- un praz,
- 1/2 telina,
- o ceapa,
- o lingura unt sau ulei,
- o lingura faina, sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierbe zarzavatul in apa cu sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand este complet fiert, se strecoara, iar in zeama se fierb cartofii taiati bucatele. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste putin in unt sau in ulei o ceapa taiata marunt, peste care se pune o lingura de faina. ##END STEP##
##STEP##
Se stinge cu putina apa sau cu zeama din supa. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa dea doua, trei clocote. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca incet cu supa, ca sa nu se formeze cocolosi. ##END STEP##
##STEP##
Se mai lasa sa fiarba. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de a servi supa, se adauga frunze de patrunjel taiate fin. ##END STEP##