Supa de zarzavat cu ulei

Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.

Pentru aceasta supa se folosesc legume diverse care dau un aspect deosebit din punct de vedere cromatic, dar si o aroma pe masura.

Ingrediente:

- 3 litri apa,

- un morcov,

- un patrunjel,

- 3 cartofi,

- o mana de mazare,

- o mana de fasole verde,

- un dovlecel,

- o conopida mica,

- 3 rosii,

- 1/2 lingura ulei,

- 1/2 lingura faina,

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se taie tot zarzavatul felii si se fierbe intr-o oala, in apa cu sare, impreuna cu mazarea, fasolea verde, dovlecelul taiat bucati si cateva buchete de conopida. ##END STEP##

##STEP##

La aceste legume se mai adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucati. Daca nu aveti rosii proaspete, puteti folosi rosii prunisoare din conserve. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare si inainte de a lua supa de pe foc se adauga o lingura de ulei. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste calda cu patrunjel verde tocat si crutoane de paine prajita.