Supa de zarzavat nu are grasime, de aceea puteti adauga la sfarsit o lingura de ulei.
Pentru aceasta supa se folosesc legume diverse care dau un aspect deosebit din punct de vedere cromatic, dar si o aroma pe masura.
Ingrediente:
- 3 litri apa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 3 cartofi,
- o mana de mazare,
- o mana de fasole verde,
- un dovlecel,
- o conopida mica,
- 3 rosii,
- 1/2 lingura ulei,
- 1/2 lingura faina,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie tot zarzavatul felii si se fierbe intr-o oala, in apa cu sare, impreuna cu mazarea, fasolea verde, dovlecelul taiat bucati si cateva buchete de conopida. ##END STEP##
##STEP##
La aceste legume se mai adauga rosiile curatate de pielita si taiate bucati. Daca nu aveti rosii proaspete, puteti folosi rosii prunisoare din conserve. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare si inainte de a lua supa de pe foc se adauga o lingura de ulei. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste calda cu patrunjel verde tocat si crutoane de paine prajita.