Comparativ cu supa de zarzavat din bucataria traditionala romaneaca, supa frantuzeasca de zarzavat foloseste in plus varza, salata, dar si zahar.
Ingrediente:
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/4 telina,
- un praz,
- o ceapa,
- 1/4 varza mica,
- o mana de mazare,
- o salata mica, 1/2 lingura unt,
- 1/2 lingurita zahar,
- sare,
- 2 litri zeama de carne.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie fin ca taiteii tot zarzavatul. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca totul cu mana dupa ce s-a adaugat un praf de sare si zaharul pisat. ##END STEP##
##STEP##
Se pun intr-o cratita cu 1/2 lingura de unt si se inabusa la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura, ca sa nu se arda, insa incet sa nu se sfarame. ##END STEP##
##STEP##
Separat se fierbe varza taiata fin. Cand zarzavatul a inceput sa se inmoaie, se toarna deasupra zeama de supa, astfel incat sa fie bine acoperit. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga varza fiarta si scursa, putina mazare boabe verde si cateva frunze de salata verde. ##END STEP##
##STEP##
Cand totul este bine fiert, se adauga restul de supa, se lasa sa dea impreuna un clocot si se serveste. ##END STEP##
Nota: Pentru perioada de post, zeama de carne poate fi inlocuita cu apa.