Cum sa faci BORS TIGANESC

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

- 3 cartofi;

- 2 cepe;

- o sfecla;

- 100 gr de varza;

- 3 rosii;

- 2 morcovi;

- 4 linguri de untura;

- sare;

- piper;

- leustean;

- apa.

Mod de preparare:

- taie carnea de porc cubulete si pune-o la prajit in doua linguri de untura.

- taie separat cartofii, morcovii, sfecla, iar ceapa curat-o si tai-o marunt.

- taie varza fideluta, iar rosiile in felii mari.

- pune toate legumele, mai putin rosiile, intr-un ceaun cu doua linguri de untura si lasa-le sa se inabuseasca, dupa care adauga apa si lasa amestecul sa fiarba.

- pune rosiile in vasul in care s-a prajit carnea, apoi amesteca-le pe toate, adauga apa clocotita, potriveste cu sare si piper si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute.

- la final, adauga leusteanul tocat.

Pofta buna!