Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.
Ingrediente:
- 300 gr de carne de porc;
- 3 cartofi;
- 2 cepe;
- o sfecla;
- 100 gr de varza;
- 3 rosii;
- 2 morcovi;
- 4 linguri de untura;
- sare;
- piper;
- leustean;
- apa.
Mod de preparare:
- taie carnea de porc cubulete si pune-o la prajit in doua linguri de untura.
- taie separat cartofii, morcovii, sfecla, iar ceapa curat-o si tai-o marunt.
- taie varza fideluta, iar rosiile in felii mari.
- pune toate legumele, mai putin rosiile, intr-un ceaun cu doua linguri de untura si lasa-le sa se inabuseasca, dupa care adauga apa si lasa amestecul sa fiarba.
- pune rosiile in vasul in care s-a prajit carnea, apoi amesteca-le pe toate, adauga apa clocotita, potriveste cu sare si piper si lasa sa fiarba aproximativ 30 minute.
- la final, adauga leusteanul tocat.
Pofta buna!