Cum sa faci CIORBA de PERISOARE cu VARZA ROSIE

Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care o sa ti se para, probabil, inedita: ciorba de perisoare cu varza rosie. 

Ingrediente:

- 500 gr carne tocata de porc;

- un ou;

- 70 gr orez;

- o ceapa mica tocata;

- sare;

- cimbru;

- marar;

- piper dupa gust;

- 4 morcovi;

- 2 cepe medii;

- o varza mica rosie;

- un ardei rosu;

- un ardei gras galben;

- 3 linguri ulei de floarea soarelui;

- o lingurita bobite de mustar;

- 200 ml suc de rosii;

- o foaie de dafin;

- patrunjel si telina verde proaspat tocate;

- 5 l apa plata;

Mod de preparare:

- curata legumele si spala-le sub jet de apa rece.

- ceapa tocata si ardeiul taiat bucati se pun la sotat, in 3 linguri ulei de floarea soarelui.

- adauga morcovii taiati rondele, varza rosie tocata, punem apa plata, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si lasa-le sa fiarba aproximativ 20 minute.

- amesteca oul cu carnea tocata, orezul, cimbrul, mararul uscat. Sare si piper dupa gust.

- formeaza perisoare de marimea dorita, pune-le in ciorba care clocoteste, redu focul, adauga si sucul de rosii, lasa sa fiarba pana se ridica perisoarele la suprafata.

- opreste focul, presara verdeata proaspat tocata, lasa cateva minute sa se intrepatrunda aromele si e gata!

Pofta buna!