Cum sa faci SUPA crema de SFECLA ROSIE

Astazi, iti prezentam o reteta pentru o supa de sezon foarte gustoasa si plina de vitamine: supa crema de sfecla rosie. In plus, minunatia nu e deloc dificil de facut, chiar si un bucatar incepator putand s-o preparare in circa 45 minute. Unul cu experienta, are nevoie de doar jumatate de ora.

Ingrediente:

- o sfecla rosie;

- o telina radacina;

- o ceapa;

- 4 linguri de ulei;

- 600 ml de apa;

- nucsoara;

- sare;

- zeama de lamaie.

Mod de preparare:

- inabuse ceapa tocata marunt in 4 linguri ulei si 4 linguri apa.

- adauga sfecla si telina, curatate, spalate si tocate cuburi mici.

- soteaza 3-4 minute, stinge totul cu apa si lasa amestecul sa fiarba 25 minute.

- paseaza amestecul cu blenderul pana obtii o consistenta fina si uniforma.

- potriveste supa cu sare, nucsoara si zeama de lamaie.

- serveste supa cu crutoane de paine si topping de smantana.

Pofta buna!