Supa de galuste este prezenta pe masa multor romani. Se face dupa multe retete si e foarte populara. Azi, ti-am pregatit o reteta aparte de supa de galuste. E supergustoasa si se face rapid. Ia un pix si o foaie si noteaza!
Supa de galuste. Ingrediente:
- 3 litri de supa;
- 4 cartofi;
- un morcov;
- un ardei gras;
- 2 rosii;
- o ceapa;
- 5 catei de usturoi;
- marar;
- patrunjel;
- sare, dupa gust;
- piper, dupa gust;
- alte condimente, dupa gust.
-sare, piper negru, condimente – dupa gust.
Supa de galuste. Ingrediente pentru chiftele de cascaval:
- 150 grame de cascaval;
- 60 grame de unt;
- un ou;
- 100 grame de faina;
- marar.
Supa de galuste. Mod de preparare:
- da cascavalul prin razatoarea mare;
- adauga mararul tocat, oul si untul moale;
- amesteca, incorporeaza faina si mai amesteca o data. Vei obtine o minge de aluat, pe care o o vei muta intr-o punga;
- taie ceapa, rosia si ardeiul gras cuburi;
- taie cartofii dupa forma dorita;
- taie morcovul pai, apoi fa bucati mai mici(3-4 bucatele);
- infierbanta nitel uleiul din cratita;, apoi adauga ceapa si prajeste-o putin;
- adauga morcovul si ardeiul gras. Caleste legumele pentru 3 minute;
- adauga rosiile, amesteca, acopera cratita cu capac si inabuseste legumele laolalta, la foc mediu;
- toarna supa si adu-o in punctul de fierbere;
- adauga cartofii;
- fierbe supa, pana cartofii vor fi aproape gata;
- modeleaza chittele mici de cascaval cat fierbe supa;
- adauga chiftelele in supa si mai fierbe amestecul inca 5-6 minute;
- adauga sare, piper si alte condimente, dupa gust;
- carnea, pe baza careia ai fiert supa, separ-o de oase si adaug-o in cratita;
- adauga usturoiul dat prin presa si verdeata tocata;
- pune capac cratitei si lasa supa sa se imbibe.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci supa de peste. Dureaza o jumatate de ora