Cum sa faci supa de pui cu galuste de usturoi

Iti plac foarte mult supele de pui? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre supa de pui cu galuste de usturoi. Garantam un gust desavarsit care-l va multumi chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/ prieten. In plus, nici nu dureaza mult s-o prepari. In circa trei sferturi de ceas aceasta supa va fi gata!

Supa de pui cu galuste de usturoi. Ingrediente:

- 700-800 grame de aripioare de pui;

- 2.5 litri de apa;

- 350 grame de cartofi (2 bucati medii);

- 120-130 grame de morcov (o bucata medie);

- 150 grame de ceapa (o bucata medie);

- 100 grame de ardei dulce (cam o bucata);

- 150 grame de smantana fermentata;

- sare si alte condimente preferate(de exemplu, foi de dafin), dupa gust;

- patrunjel verde si marar verde, dupa gust;

- 2 linguri de ulei.

Supa de pui cu galuste de usturoi. Ingrediente pentru galuste:

- un ou;

- o lingura de smantana fermentata;

- un catel de usturoi mai maricel;

- 10 grame de verdeata maruntita;

- sare si piper negru macinat, dupa gust;

- circa 110 grame de faina.

Supa de pui cu galuste de usturoi. Mod de preparare:

- spala bine aripioarele de pui;

- muta aripioarele intr-o cratita de 3 litri si adauga apa peste ele;

- da cratita la foc mare, aducand amestecul in punctul de fierbere. Aduna spuma formata deasupra;

- da focul mic si pune un capac peste cratita;

- mai fierbe aripioarele inca 20-25 minute;

- taie ceapa, morcovul, cartofii si ardeiul dulce in cubulete;

- prepara prajeala - incinge tigaia si adauga 2 linguri de ulei in ea. Adauga ceapa si morcovul. Prajeste ingredientele pana cand ceapa va deveni semitransparenta;

- adauga ardeiul dulce. Prajeste legumele timp de inca 3 minute, amestecand;

- dilueaza smantana fermentata prealabil cu un polonic de supa fierbinte, pentru a o incalzi. Asa nu se va taia;

- adauga smantana fermentata in tigaia cu legumele prajite;

- gateste amestecul pe parcursul a inca jumatate de minut;

- dupa 20 minute adauga cartofii in supa. Fierbe-i timp de 10 minute, sub capac;

- pregateste aluatul pentru galuste: bate oul si smantana fermentata cu furculita, adaugand sare si piper negru macinat;

- adauga usturoiul trecut prin presa si verdeata maruntita;

- amesteca bine;

- adauga treptat faina cernuta si framanta un aluat omogen(mai moale decat cel pentru coltunasi);

- imparte aluatul in 4 bucati;

- intinde fiecare bucata de aluat sub forma de baton. Aplatizeaza-l putin cu mainile si taie-l in bucatele;

- da galustele abia obitnute prin putina faina si aseaza-le pe un tocator. Cat timp se fierb cartofii in supa, galuestele se vor usca atat cat trebuie;

- dupa 10 minute adauga galustele, legumele prajite cu smantana, o foaie de dafin si sare dupa gust in supa. Amesteca atent/aa si fierbe-o timp de inca 7 minute, sub capac;

- adauga verdeata maruntita in supa;

- opreste focul si lasa supa sa se odihneasca nitel(cam 10 minute) fara sa dai jos capacul.

Citeste si: Supa cu galuste de orez