Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara iarna, e nevoie sa conservi rosiile. Oricand ai face-o, insa, aceasta supa iti va incanta papilele gustative, fiind usoara si in acelasi timp consistenta.
Astazi, iti prezentam o reteta speciala: supa de rosii cu ardei copti si quinoa.
Ingrediente:
- 3 kg de rosii(de preferat, de gradina)
- 4 ardei capia/grasi copti;
- 2 cepe medii;
- un ardei iute mediu;
- 3 legaturi de busuioc proaspat (conservat, iarna);
- 2 crengute de cimbru proaspat(uscat, daca e iarna);
- 4 linguri de drojdie inactiva;
- 3 catei de usturoi;
- 3 linguri de ulei de masline;
- 3 pumni de quinoa;
- o lingura de boia de ardei dulce;
- sare, dupa gust.
Mod de preparare:
- spala rosiile si cresteaza-le in X pe partea fara cotor pentru a se decoji mai usor.
- da rosiile in clocot.
- scoate tomatele si lasa-le putin la racit.
- decojeste rosiile si pune-le in blender, alaturi de celelalte ingrediente, cu exceptia quinoa, cimbrului proaspat si sarii. Daca e necesar, treci ingredientele prin blender de 2 ori.
- fierbe supa pentru 20 de minute.
- dupa aceasta perioada, sareaza dupa gust si adauga quinoa.
- mai lasa amestecul la fiert circa 13 minute.
- ia supa de pe foc si serveste-o cu busuioc proaspat si putina smantana din caju/soia.
Pofta buna!