Cum sa faci SUPA de ROSII cu ARDEI COPTI si QUINOA

Supa de rosii este minunata, indiferent in ce sezon o consumi. Sigur, ca sa o poti prepara iarna, e nevoie sa conservi rosiile. Oricand ai face-o, insa, aceasta supa iti va incanta papilele gustative, fiind usoara si in acelasi timp consistenta.

Astazi, iti prezentam o reteta speciala: supa de rosii cu ardei copti si quinoa.

Ingrediente:

- 3 kg de rosii(de preferat, de gradina)

- 4 ardei capia/grasi copti;

- 2 cepe medii;

- un ardei iute mediu;

- 3 legaturi de busuioc proaspat (conservat, iarna);

- 2 crengute de cimbru proaspat(uscat, daca e iarna);

- 4 linguri de drojdie inactiva;

- 3 catei de usturoi;

- 3 linguri de ulei de masline;

- 3 pumni de quinoa;

- o lingura de boia de ardei dulce;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala rosiile si cresteaza-le in X pe partea fara cotor pentru a se decoji mai usor.

- da rosiile in clocot.

- scoate tomatele si lasa-le putin la racit.

- decojeste rosiile si pune-le in blender, alaturi de celelalte ingrediente, cu exceptia quinoa, cimbrului proaspat si sarii. Daca e necesar, treci ingredientele prin blender de 2 ori.

- fierbe supa pentru 20 de minute.

- dupa aceasta perioada, sareaza dupa gust si adauga quinoa.

- mai lasa amestecul la fiert circa 13 minute.

- ia supa de pe foc si serveste-o cu busuioc proaspat si putina smantana din caju/soia.

Pofta buna!