Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca nu sunt supuse intemperiilor si daunatorilor, precum cele aflate in natura. Un element esential pentru bunastarea plantelor il reprezinta ingrasamantul. Un pamant fertil va asigura, evident, o buna dezvoltare a plantei atat de dragi tie.
Poti folosi ingrasaminte chimice din comert. Noi iti recomandam, in schimb, o varianta naturala, la indemana. Este vorba despre ingrasamantul din coji de cartofi!
Ai nevoie de:
- cojile de la 4-5 carfoti;
- un litru de apa curata;
- un vas metalic;
- un aragaz/o plita electrica.
Ce trebuie sa faci:
- curata cartofi si taie cojile marunt;
- toarna apa in vas;
- pune vasul pe foc;
- adauga cojile in apa si lasa-le sa fiarba la foc mare cam un sfert de ora/pana dau in clocot;
- raceste amestecul;
- strecoara amestecul.
- toarna lichidul ontinut prin strecurare la radacina plantei de interior in doze mici;
- repeta procesul la 14 zile;
- lichidul ramas se poate pastra in frigider pana la 2 saptamani;
Avantajele ingrasamantului din coji de cartof:
- bacteriile din sol produc rapid substante vegetale utile din coji, iar reziduurile sunt reciclate fara sa fara vren rau plantelor;
- sursa naturala de substante nutritive si minerale pentru plante( vitamina C, acizi si amidon, fosfor, calciu, magneziu si alte microelemente);
- imbunatateste inflorirea plantelor de interior, de la musata, cactus si ficus pana la violeta.
Citeste si: Cum sa faci cel mai bun ingrasamant pentru flori